vineri, 22 iunie 2012

Lansarea de carte multimedia : Esprit de Roumanie, 2010 de Roxane Borgna

Invitatie la lansarea lucrarii multimedia "Esprit de Roumanie" :
marti 26 iunie, ora 18.00, la Institutul francez Iasi
Cu participarea autoarei
Roxane Borgna

Cartea cu DVD „Esprit de Roumanie” (recent aparuta la Editura Institutul European din Iasi) este rezultatul unei rezidente artistice desfasurata de Roxane Borgna in Romania intre 15 si 27 aprilie 2010. Lucrarea se contureaza la intersectia dintre o instalatie de fotografie si o instalatie video. Privitorul isi parcurge propriul drum intre sunete straine, portrete fotografice, chestionare si proiectii video. Este un parcurs in care fiecare se descopera: mai aproape de noi, cu subtilitate... iar legatura dintre identitate si intimitate prinde contur.
Lucrarea e rezultatul unei experiente artistice si sociale care contribuie la intalnirea cu publicurile ale caror diversitate de limba este o parte a mostenirii culturale.

Formata la Scoala Florent si la Conservatorul Regional din Montpellier, Cant liric la Conservatorul din Chatou (mezzo-soprana), Roxane Borgna a fost actrita permanenta la Teatrul Treize Vents (Confederatia Nationala de Dans Languedoc-Roussillon) intre 2000 si 2010. A jucat, in regia lui Jean-Claude Fall, in piese precum: „Trei surori” de Cehov, „Decizia” de Brecht, „Dormi, micutule” de Fosse, „Pacate mortale” de Mitterer, „Povesti de familie” de Srbljanović, „Richard III” (Lady Anne) de William Shakespeare, „Ulyssindbad” de Kalogeropoùlou, „Familie de artisti” de Kostzer si Arias, cu Benoît Vitse in: „Lunaria” de Consolo, „Marile tristeti” de Courteline, „Dadaland” de B. Vitse, cu R-M. Leblanc in: „Ma Solange, comment t’écrire mon désastre, Alex Roux” de Renaude, „Bobby Fischer traieste la Pasadena” de Norén, „Phedra” (Phedra) de Racine, „Bolnavul inchipuit” de Molière si Laurent Rojol.

Institutul Francez Iasi

expo foto Fâl-fâl-fâl! de Dan Mititelu

Vernisaj si inchidere : marti, 26 iunie, ora 19,00
Biblioteca “Austria” – Galeria de Artă – Corp I – Iaşi, b-dul “Carol I”, nr. 19.
Centrul de Studii Europene al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

A treia si cea mai scurta expozitie de fotografie de Dan Mititelu, din acest sezon.

Invitatia si detaliile va asteapta in site-ului fotografului:

http://dan-mititelu.ro/alternative/?page_id=7898